A Columbus cégcsoport hőszivattyú választéka

A hőszivattyús technológiák az utóbbi időben a fejlődő országokban egyre inkább elterjednek, ezért a Columbus cégcsoport széles választékot kínál a termékkörből a Fujitsu és a Galletti hőszivattyúk importőreként.

A Fujitsu, megbízhatóan magas minőségű japán gyártó Waterstage levegő-víz hőszivattyúit forgalmazzuk Magyarországon. Az épület méretétől, jellegétől és a felhasználói igényektől függően ajánljuk 5-16 kW teljesítményben osztott, beltéri egységgel egybeépített használati melegvíz tartállyal vagy anélkül, 1- vagy 3-fázisú típusokban.

A Galletti nagymúltú olasz gyártó, 1970 óta gyárt légkondicionálókat és termoventilátorokat, fan-coil és folyadékhűtő termékeket. Levegő-víz és víz-víz hőszivattyúk terén kiterjedt választékkal, 6-200kW teljesítménnyel kínálunk Galletti megoldásokat.

Mérnök támogatással, szakszervizzel segítjük a megfelelő betervezést és kivitelezést szerződött partnereink számára. Kapcsolatfelvételhez kérjük kattinston ide.

A hőszivattyúkról lakossági érdeklődőknek

A világhálón leginkább csak szakmai nyelven írt cikkeket lehet olvasni a hőszivattyúkról, azonban ezek alapján a lakossági felhasználóknak nehéz eldönteni, hogy alkalmas lehet-e számunkra egy ilyen rendszer beépítése, használata.

A következőkben a lehető legegyszerűbben összegezve, a levegős hőszivattyú működésének lényege az, hogy a berendezés a hidegebb levegőjű környezetből hőt von ki, amit a nagyobb hőmérsékletű környezetbe szállít. Tehát a kültérről szállít hőt a ház, lakás belsejébe. Ezek a hőszivattyúk fordítva is tudnak működni, úgy a meleg levegő felől a hidegebb közegbe is tudnak hőt áramoltatni, így légkondicionálóként is használhatóak.

A leggyakoribb hőforrásnak használt elem a levegő, ezért is nevezik ezeket a hőszivattyúkat levegő-levegő hőszivattyúnak, azonban más opciók is léteznek. A hőforrás lehet a levegőn kívül a talaj, vagy valamilyen természetes víz a ház környezetében.

A hőszivattyú teljesítményének 80%-át a külső levegő hőtartalmából, ezt a hőt hasznosítva nyeri ki. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer egész évben működőképes legyen, hiszen a forrásoldal mindig rendelkezésre áll.

Ha felkeltettük érdeklődését, forduljon értékesítő partnereinkhez, akiknek térképes elérhetőségét megtalálja itt.